BARCELONA - FC Barcelona heeft de achterstand van zeven punten op Real Madrid niet kunnen verkleinen. De ploeg van Frank Rijkaard kwam zondagavond in Camp Nou tegen Getafe niet verder dan 0-0 en profiteerde dus niet van het gelijkspel van de grote rivaal bij Mallorca (1-1).

Getafe kon zich beroepen op een uitstekend georganiseerde defensie en een uitblinkende doelman Roberto Abbondanzieri. Barcelona had bovendien pech. Samuel Eto'o, Giovani en Xavi zagen inzetten tegen de paal vliegen.

Strafschop

Het schamele punt hielp Barça op de ranglijst wel weer voorbij Villarreal, op doelsaldo. Deze concurrent voor directe plaatsing voor de Champions League verloor met 2-0 bij Sevilla door doelpunten van Luis Fabiano en Frédéric Kanouté. De laatste benutte vlak voor tijd een strafschop.

Wesley Sneijder opende de score zaterdagavond namens Real Madrid, twee minuten voor rust. Met nog ruim een kwartier op de klok maakte invaller Borja Valero gelijk. Vlak daarna ruimde Sneijder het veld voor verdediger Miguel Torres.

Drenthe

Deze moest een punt helpen redden nadat Sergio Ramos rood had gekregen. Arjen Robben maakte wel de 90 minuten vol. Trainer Bernd Schuster had Royston Drenthe thuisgelaten.

Nummer vier Atletico Madrid versloeg Almeria in een doelpuntrijk treffen: 6-3. Simao en Sergi Agüero maakten er ieder twee. De bezoekers speelden lang met negen man door rode kaarten voor Ruben Pulido, al na vier minuten, en Juanito, ook nog voor rust. Halverwege stond het 4-3.

Degradatie

Valencia liet het eens te meer afweten. Ronald Koeman moest tot zijn grote ergernis vaststellen dat zijn formatie nu ook al alle punten achterliet bij Murcia, dat ze goed kon gebruiken in de strijd tegen degradatie.

Valencia moet nu zelf nog gaan uitkijken. Ivan Alonso maakte de enige treffer van de wedstrijd. De 1-0 verscheen tien minuten voor rust op het scorebord.