FLORENCE - Tegen PSV lukte het niet, maar van Reggina kon Fiorentina voor eigen publiek wel winnen. Het competitieduel eindigde zondagmiddag in 2-0.

Gemakkelijk kwam de zege op de degradatiekandidaat niet tot stand. Giampaolo Pazzini opende de score weliswaar halverwege de eerste helft, pas in de laatste minuut zorgde Adrian Mutu voor de beslissing.

De club uit Florence blijft vierde in de Serie A en heeft in de strijd met AC Milan om de laatste Champions Leagueplaats vier punten voorsprong.

Titelkansen

Internazionale verdedigde zijn titelkansen door in Bergamo met 2-0 te winnen van Atalanta. De voorsprong op AS Roma bleef daardoor vier punten. Patrick Vieira en Mario Balotelli maakten de treffers.

De goal van Vieira werd aangevochten. De Franse routinier zou zwaar op Maximiliano Pellegrino hebben geleund toen hij raakkopte.

Sterk

Roma had zaterdag de druk op Inter opgevoerd door thuis Genoa te verslaan: 3-2. Halverwege was het 2-0 voor door doelpunten van Rodrigo Taddei en Mirko Vucinic. Na rust kwamen de bezoekers sterk terug.

Marco Rossi en Julio Leon brachten de bezoekers in twee minuten tijd langszij. In de tachtigste minuut bezorgde Daniele de Rossi vanaf de strafschopstip Roma alsnog drie punten.

Veilig

AC Milan schoot door de zeges van Fiorentina en Sampdoria niets op, maar begon in elk geval zelf goed aan de opdracht een plek in de Champions League voor volgend seizoen veilig te stellen.

Cagliari was de dupe: 3-1. Kaka opende de score. Filippo Inzaghi had daarna tweemaal succes. Tussendoor deed Daniele Conti iets terug. Clarence Seedorf speelde de hele wedstrijd bij Milan.

Palermo

Juventus leed zondagavond op Sicilië een verrassende nederlaag. De nummer drie verloor met 3-2 van middenmoter Palermo en heeft nu veertien punten achterstand op Inter. Mattia Cassani maakte de winnende treffer. 'Juve' werkte in de tweede helft een achterstand van 2-0 weg.

De Braziliaanse spits Carvalho Amauri had voor rust tweemaal gescoord. Alessandro del Piero volgde dat voorbeeld. Met nog twintig minuten te gaan leken de bezoekers weer geloof te krijgen in een goede afloop. Cassani besliste een minuut voor tijd anders.