AMSTERDAM - Nikolay Davydenko heeft in Miami de mooiste overwinning uit zijn loopbaan behaald. De 26-jarige Rus versloeg Rafael Nadal in de finale eenvoudig in twee sets: 6-4, 6-2.

Voor de Rus is het de twaalfde toernooizege van zijn carrière en de eerste keer in drie ontmoetingen dat Davydenko de vijf jaar jongere Spanjaard weet te verslaan.

Concurrenten

Op het center court van het tennispark in Miami traden beide spelers met het nodige vertrouwen aan. Nadal bereikte voor de tweede keer de finale in Miami en zag gedurende het toernooi zijn grootste concurrenten Roger Federer (kwartfinale) en Novak Djokovic (tweede ronde) eruitvliegen.

Davydenko had na zijn goede overwinning op Andy Roddick zijn spel in Florida helemaal gevonden.

Break

Toch begon het tweetal nerveus aan de wedstrijd. Allebei de finalisten moesten een vroege break toestaan, zodat de partij op 3-3 nog gelijk stond. Met een break in de zevende game zette Davydenko vervolgens de toon. Tien punten op rij brachten de Rus op een 5-3 voorsprong en de Rus gaf zijn break niet meer weg.

In de openingsgame van de tweede set sloeg Davydenko meteen weer toe en op 3-1 herhaalde hij het kunststukje met prachtige versnellingen waarmee hij Nadal alle kanten op wist te sturen.

Op 5-2 kreeg Davydenko twee wedstrijdpunten, maar op het eerste liet hij zich aftroeven door 'Rafa'. Dat liet de nummer vier van de wereldranglijst zich niet nog een keer gebeuren en zijn tweede kans om het 'vijfde grandslam' te winnen, benutte Davydenko wel.