PARIJS - Trinko Keen is op het WK tafeltennis in Parijs uitgeschakeld. De laatste Nederlander van het toernooi verloor donderdag in de derde ronde van de Griek Kalinikos Kreanga, de nummer 9 op de wereldranglijst, met 1-4. De gamestanden waren 16-14 -11 8-11 6-11 6-11.

Keen had de pest in dat hij er in een vol Bercy niet in was geslaagd meer van zijn mogelijkheden te laten zien. Alleen in de beginfase mocht hij hoop koesteren. Zijn spel in de eerste game was niet geweldig, maar de zege vergoedde veel. Na een nog wel overtuigende start in de tweede was het plotseling over en kwam de Randwijker er niet meer aan te pas.

Meespelen

"Hij was scherper. Ik liep er steeds achteraan. Ik zocht ernaar, hij had het", reageerde Keen de teleurstelling af. "Kreanga bepaalde, ik speelde mee. Ik kon hem niets opdringen en daar gaat het om in tafeltennis."

Beste twintig

Volgens bondscoach Pieke Franssen bestaat de kans dat Keen volgende week op de geschoonde wereldranglijst toch bij de beste 20 staat. Dat was de doelstelling om zijn olympische aspiraties kracht bij te zetten. Keen bezette de 23e plaats. Of hij genoeg opschuift is afhankelijk van het verdere toernooiverloop. Een aantal concurrenten is inmiddels ook uitgeschakeld.

De al voor Athene genomineerde Danny Heister, die er in Parijs al in de tweede ronde uitging, was 17e. Hij verliest door die tegenvaller weliswaar terrein, maar naar verwachting niet veel. Vormbehoud kon hij evenwel niet tonen. Dat overkwam hem ook bij de EK.