MANAMA - Felipe Massa heeft zich zondag hersteld van zijn slechte start in het formule 1-seizoen. De Braziliaan stuurde zijn Ferrari in de Grote Prijs van Bahrein, de derde race van het seizoen, onbedreigd naar de zege.

Teamgenoot en wereldkampioen Kimi Raikkonen eindigde met ruim 3 seconden achterstand op de tweede plaats. Hij nam de leiding in het WK-klassement over van de Brit Lewis Hamilton, die een slechte start niet kon wegwerken. Hamilton (McLaren) kwam als dertiende over de streep.

De Pool Robert Kubica, die met zijn BMW Sauber van pole vertrok, finishte zondag als derde.

Seizoenstart

Massa kende een slechte seizoenstart. De Braziliaan viel in Australië en Maleisië uit. In Bahrein was hij weer de oude. Massa domineerde de trainingen en de eerste twee kwalificatiesessies, maar zag tot zijn verbazing in de laatste kwalificatiereeks de 23-jarige Kubica BMW voor het eerst aan de polepositie helpen.

Massa zette dat foutje zondag direct na de start recht. In de eerste bocht nam de Ferrari-rijder de leiding en bouwde zijn voorsprong op de rest rustig uit. Achter hem belandde teamgenoot Raikkonen vrij snel op de tweede plaats.

Hamilton

WK-leider Lewis Hamilton vertrok slecht. In zijn haast terrein goed te maken, raakte de jonge Brit met de neus van zijn McLaren de achterkant van de bolide van voormalig wereldkampioen Fernando Alonso. Het kostte Hamilton een pitstop. Die vroege klap maakte hij in het vervolg niet meer goed.

Voor Massa was het zondag zijn zesde zege in een Grote Prijs. De tien WK-punten brachten hem ook terug in de race om de wereldtitel. Raikkonen, die zijn vijftigste podiumplaats in de Formule 1 vierde, staat als nummer één in het WK-klassement op 19 punten. Hij wordt gevolgd door de Duitser Nick Heidfeld, die zijn BMW Sauber zondag naar de vierde plaats stuurde en daardoor op 16 punten kwam.