ROTTERDAM - De komende benoeming van Gertjan Verbeek als nieuwe trainer van Feyenoord is nog slechts een kwestie van tijd. De Rotterdamse clubleiding hulde zich zondag nog voornamelijk in stilzwijgen.

De huidige coach van SC Heerenveen daarentegen liet wel iets los. "Maar de vlag kan nog niet uit", verzekerde hij.

Verbeek (45) reageerde in het sportprogramma van RTV Rijnmond op berichten in de zondageditie van De Telegraaf. Daarin werd hij nadrukkelijk als de nieuwe trainer van Feyenoord bestempeld. "We zijn in gesprek met elkaar. Dat valt na dat stuk in de krant niet meer te ontkennen', erkende hij.

Details

"We hebben inmiddels de oriënterende fase achter de rug. Het ziet er goed uit, beide partijen hebben de intentie om er samen uit te komen. Maar belangrijke details moeten we nog invullen, zoals de duur van het contract, het salaris en de samenstelling van de technische staf. Het gaat in elk geval de goede kant op."

De directie van Feyenoord weerde alle vragen over Verbeek resoluut af. "Ik heb niets te melden", antwoordde algemeen directeur Eric Gudde desgevraagd.

Zorgvuldigheid

"Morgen wel? Wie weet. We geven al zeven weken op alle vragen over de opvolger van Bert van Marwijk hetzelfde antwoord: we komen pas naar buiten als het helemaal rond is. Dat doen we vanwege de duidelijkheid en zorgvuldigheid. Of Verbeek komende week wordt gepresenteerd? Dat kan."

Verbeek gaf aan niets over een vermeende presentatie op maandag in De Kuip te weten. "Ook Feyenoord is door dat verhaal in De Telegraaf in verlegenheid gebracht. We hadden deze zaak graag over het weekeinde heen willen tillen, omdat zowel Heerenveen als Feyenoord voor een belangrijke wedstrijd stond. Dat is helaas niet gelukt."

Praten

Verbeek had zondagochtend nog wel even contact met de Rotterdamse clubleiding. "Na het duel van Feyenoord zondag met FC Utrecht gaan we opnieuw even met elkaar praten. Dan spreken we af hoe we nu verder gaan."

NEC-trainer Mario Been, toevallig zondag in De Kuip aanwezig, reageerde positief op de komende aanstelling van Verbeek. "Ik heb vroeger bij Heerenveen nog met hem gespeeld", liet de oud-Feyenoorder weten.

Beresterk

"Hij was geen grote voetballer, maar wel een karakterjongen. Hij eiste veel van zichzelf en was fysiek beresterk. Je kwam hem vijf keer tegen als je hem voorbij wilde. Die instelling probeert hij ook op zijn spelers over te brengen. Zijn ploegen maken altijd een topfitte indruk. Of hij tegen de druk van een topploeg bestand is, zal moeten blijken."

De succesvolle NEC-coach toonde bij RTV Rijnmond nog wel enige teleurstelling dat hij zelf geen serieuze kandidaat was voor de trainersvacature in De Kuip.

"Toen het vertrek van Bert van Marwijk naar de KNVB officieel bekend was gemaakt, had ik eerlijk gezegd wel een telefoontje verwacht, ja. Maar ik had te weinig ervaring, geloof ik. Dat standpunt van de clubleiding respecteer ik dan maar."