TILBURG - Met nog slechts twee duels te gaan in de reguliere competitie staat SC Heerenveen stevig in de topvijf. Zaterdagavond behaalde de Friese club een zwaarbevochten zege op Willem II met 3-2.

Voor de verliezende thuisclub namen de degradatiezorgen toe, Willem II bleef in de onderste drie. Gerald Sibon was in het spectaculaire duel te Tilburg de matchwinner met een rake vrije trap in de 74e minuut.

Achterstand

Willem II speelde de eerste helft beter. Het was sneu dat de Tilburgse degrdatiekandidaat ging rusten met een achterstand van 1-2. Het begin was hoopvol voor de thuisclub. In de 2e minuut kogelde Said Boutahar vanaf de 16-meterlijn 1-0 binnen.

Willem II speelde de eerste fase feller en was sterker. Spits Frank Demouge kreeg een drietal grote kansen. Hij bleek zijn vizier verkeerd te hebben afgesteld, want al zijn inzetten vlogen naast en over.

Boutahar

Boutahar schoot scherper. De gelegenheidsspits verschalkte doelman Rob van Dijk in de 41e minuut nogmaals. De bal kaatste terug van de paal.

In de tussentijd had SC Heerenveen twee keer gescoord. In de 27e minuut met een strafschop van Danijel Pranjic na een overtreding van doelman Kenneth Vermeer tegen de doorgebroken Roy Beerens.

Sibon

Vier minuten later kopte Sibon een uittrap van Van Dijk door en scoorde Beerens met een beheerste stift, 1-2.

Na de rust ontspon zich een zeer aantrekkelijk duel met wisselende kansen. Heerenveen leek, na wat omzettingen, volledig te heersen tot Willem II in de 65e minuut plotseling gelijkmaakte. Invaller Rydell Poepon kopte een vrije trap van Boutahar binnen, 2-2.

Heerenveen reageerde furieus. In de 67e minuut vertoonde doelman Vermeer al zijn kunsten bij inzetten Beerens, Michael Bradley en Sibon. Willem II zette vol in op de aanval, wisselde verdedigers voor aanvallers en ging op jacht naar de volle winst. De emoties liepen hoog op.

Toch gingen de drie punten naar Friesland. In de 74e minuut schoot Sibon uit een vrije trap door de muur in de hoek, 2-3.

Nodig

Heerenveen had de drie punten namelijk ook broodnodig voor de kans op deelname aan de play-offs voor de voorronde Champions League en gooide de wedstrijd op slot.

In de slotseconden van de extra tijd kon het toch nog gelijk worden. Verdeidiger Frank van der Struijk schoot van dichtbij over het doel van Van Dijk.