ROME - AS Roma heeft zaterdag in de Serie A de druk op koploper Internazionale opgevoerd. De Romeinen wonnen in eigen huis van Genoa (3-2) en hebben nog maar een punt minder dan de ploeg uit Milaan.

Inter gaat zondag op bezoek bij Atalanta en kan het gat met AS Roma dan weer vergroten tot vier punten.

De thuisploeg begon uitstekend aan de wedstrijd en stond al snel met 2-0 voor, door doelpunten van Rodrigo Taddei en Mirko Vucinic. Na rust kwam middenmoter Genoa sterk terug.

Marco Rossi en Julio Leon brachten de bezoekers in twee minuten tijd weer langszij. In de tachtigste minuut bezorgde Daniele De Rossi vanaf de strafschopstip zijn ploeg alsnog drie punten.

Champions League

De Romeinen spelen woensdag de return in de kwartfinale van de Champions League tegen Manchester United. De Italianen moeten een achterstand van 2-0 zien weg te werken.

AC Milan

AC Milan begon goed aan de opdracht een plek in de Chamions League voor volgend seizoen veilig te stellen. De club was afgezakt naar de zesde plaats en kon zich in de resterende zeven duels geen misstappen meer permitteren.

De eerste wedstrijd van de slotserie werd zaterdagavond in elk geval gewonnen. Cagliari was de dupe: 3-1. Kaka opende de score. Filippo Inzaghi had daarna tweemaal succes. Tussendoor deed Daniele Conti iets terug. Clarence Seedorf speelde de hele wedstrijd bij Milan.