SINGAPORE - Voorzitter Jacques Rogge van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft geen spijt dat de komende Olympische Spelen aan Peking zijn toegewezen.

De Belg zei dat zaterdag tijdens een bijeenkomst in Singapore.

Wijze beslissing

"Ik heb al vaker aangegeven dat het een wijze beslissing was de Spelen aan Peking toe te kennen en daar hebben we bij het IOC nog steeds geen spijt van. Peking had veruit het beste te bieden.

Met de Olympische Spelen willen we bij het IOC kwaliteit en met Peking hebben we kwaliteit", gaf Rogge aan. De Belg reageerde daarmee zaterdag op de toenemende kritiek over hoe de Chinezen met de mensenrechten omgaan.

Protest

Rogge zei zaterdag dat het IOC het recht op protest zal respecteren. "We hebben liever geen protesten maar zullen het respecteren zolang het geweldloos en met waardigheid gebeurt."

Boycot

Het hoofd van het IOC wilde niet ingaan op de dreiging van diverse landen om mogelijk de openingsceremonie op 8 augustus te boycotten. "Het is aan de regeringen om te besluiten wel of niet naar Peking af te reizen. Het is niet aan het IOC om zich daarmee te bemoeien."