SANKT POLTEN - Andy Roddick heeft donderdag in de kwartfinales van het tennistoernooi in Sankt Pölten Richard Krajicek opzij gezet. De als eerste geplaatste Amerikaan had slechts één set lang moeite met de Muiderberger, die het toernooi was binnengekomen met een wildcard: 7-5 6-1.

Martin Verkerk had meer succes. Hij bereikte wel de laatste vier, door te winnen van de Braziliaan Flavio Saretta. Verkerk deed dat in twee sets, na evenzovele tiebreaks, 7-6 7-6.

Elleboog

Voor Krajicek was het in Oostenrijk zijn eerste toernooi sinds dat van Miami in maart. Voorlopig ook het laatste. Kort na de nederlaag werd in Parijs bekendgemaakt dat hij zich wegens een elleboogblessure heeft teruggetrokken voor Roland Garros.

Het was in Sankt Pölten wel de derde keer dit jaar dat de Muiderberger was doordrongen tot de kwartfinale. In principe is Krajicek in voorbereiding op het grasseizoen. Hij wil, mits het fysiek het toelaat, spelen op Queens, Rosmalen en Wimbledon.

Tien jaar jonger

Iets meer dan een uur had Roddick nodig om de ruim tien jaar oudere Krajicek aan de kant te zetten. Roddick serveerde hard en constant en kwam geen moment in de problemen. De vorm lijkt er te zijn, kort voor aanvang van het Frans Open.

Meevaller

Naderhand verklaarde Roddick een moeilijker opgave te hebben verwacht. "Krajicek heeft jaren in de toptien gestaan. Hij is een gewaardeerd tegenstander en ik had vandaag veel problemen verwacht. Gelukkig is dat allemaal meegevallen."

Roddick zei verder: "Mijn forehand was goed en van de baseline had ik voortdurend controle. Daarnaast retourneerde ik zeer goed. Dat alles was de sleutel tot mijn overwinning van vandaag."

Verkerk

Verkerk, in een ronde eerder te sterk voor de Slowaak Dominik Hrbaty, bewees opnieuw te hebben afgerekend met een periode van mindere prestaties. Begin deze maand kwam hij in Rome al bij de laatste acht. Verkerk won dit jaar voor het eerst een ATP-toernooi, in Milaan.