ROTTERDAM - Het is nog niet zeker of Kevin Hofland zondag met Feyenoord tegen FC Utrecht kan voetballen. De voorstopper ontbrak vrijdag op de training.

Hij kreeg donderdag van dichtbij een bal hard tegen zijn hoofd getrapt. Henk Timmer verdedigt zondag wel het doel van Feyenoord. De keeper was afgelopen week ziek maar meldde zich vrijdag voor het eerst weer bij De Kuip.

Feyenoord wil komend weekeinde aansluiting met de bovenste vijf ploegen van de eredivisie houden. De Rotterdamse club kelderde na twee nederlagen op rij naar de zesde positie op de ranglijst.

De nummers twee tot en met vijf van de eindklassering van de eredivisie strijden in de play-offs om een ticket voor de voorronde van de Champions League.

Gabri

Trainer Adrie Koster van Ajax kan zondag tijdens de thuiswedstrijd tegen De Graafschap weer over Siem de Jong beschikken. De aanvallende middenvelder is hersteld van een liesblessure die hem zaterdag tijdens de zege op Heerenveen (2-4) aan de kant hield.

Koster kan nog geen beroep doen op Gabri. De middenvelder, die last heeft van een hamstringblessure, werkt sinds donderdag wel weer bij Ajax aan zijn herstel . Hij revalideerde de afgelopen weken in Spanje. Bruno Silva is geschorst voor het duel met De Graafschap. Hij wordt vermoedelijk door George Ogararu vervangen.

Delorge

Ajax kan in de slotfase van de competitie niet beschikken over Laurent Delorge. De middenvelder is al langer geblesseerd en ondergaat komende week een operatie aan zijn achillespees.

De verwachting is dat de Belg enkele weken moet herstellen en dat hij dit seizoen niet meer in actie komt. Zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen loopt volgens de club geen gevaar.

Koenders

Milano Koenders kan zondag niet met AZ tegen VVV voetballen. De verdediger is ziek en moet voorlopig rust houden. Demy de Zeeuw mist het het duel wegens een schorsing. Joey Didulica, Maarten Maartens, Gijs Luirink en Stijn Schaars ontbreken al langer bij AZ.

AZ boekte vorige week tegen Vitesse (2-1) de eerste zege in twaalf duels. De gevallen kampioenskandidaat uit Alkmaar houdt bij een zege op VVV wellicht nog een beetje zicht op de negende positie, die aan het einde van de competitie recht geeft op deelname aan de play-offs om een plaats in de UEFA Cup.

Mogelijk levert een eindklassering als tiende ook een ticket op voor de extra competitie om Europees voetbal. Roda JC moet in dat geval wel de bekerfinale van Feyenoord winnen.

Schaars

Stijn Schaars maakt maandag zijn rentree bij Jong AZ. De middenvelder speelt waarschijnlijk een helft mee tijdens de wedstrijd tegen de beloften van zijn oude club Vitesse.

Schaars kwam dit seizoen nog niet in actie voor AZ. Hij wilde maar niet herstellen van een langdurige enkelblessure. Schaars speelde op 15 april vorig jaar voor het laatst in het eerste elftal van AZ. Ook toen was Vitesse de tegenstander.

Schaars maakte voor zijn blessure deel uit van de selectie van het Nederlands elftal.