BRUGGE - De wielerploeg Skil-Shimano is zondag bij de Ronde van Vlaanderen hofleverancier als het gaat om Nederlandse deelnemers. De ploeg brengt zes Nederlanders aan de start van de klassieker. Rabobank heeft vijf Nederlanders in de selectie.

Servais Knaven wilde 'Vlaanderens Mooiste' graag rijden, maar de ploegleiding van Team High Road nam de veteraan niet op in de selectie. Ook Koen de Kort van Astana mag zondag niet fietsen, hoewel hij hersteld is van een heupkwetsuur.

Stefan van Dijk (Mitsubishi-Jartazi) viel woensdag in de Driedaagse De Panne met knieklachten uit en moet het weekeinde rust houden.

Terpstra

Karsten Kroon (CSC), Niki Terpstra (Milram), Maarten Tjallingii (Silence-Lotto) en Steven de Jongh (Quick-Step) zijn andere Nederlandse troeven in de klassieker die in Brugge begint.

Voor Skil rijden Maarten den Bakker, Roy Curvers, Tom Veelers, Kenny van Hummel, Floris Goesinnen en Piet Rooijakkers. Rabobank brengt Joost Posthuma, Rick Flens, Jan Boven, Sebastian Langeveld en Bram Tankink in koers.

Hoe veel Nederlanders zondag exact meedoen, is nog niet bekend.