AMSTERDAM - De kapitaalinjectie van zijn sponsor Trust in het formule-1-team van Minardi is nog geen garantie voor betere uitslagen van Jos Verstappen in de tien resterende grands prix voor het wereldkampioenschap. "Ik moet blijven hopen op een gekke race in het restant van het raceseizoen", zei de Limburgse coureur donderdag in Dordrecht nadat directeur Michel Perridon bekend maakte dat hij extra geld in het team ging stoppen.

Trust International, bedrijf in computerrandapparatuur, kon voor een niet nader genoemd extra bedrag het hoofdsponsorschap verwerven. De naam staat nu in koeienletters op de zijkant. Perridon ging er gretig op in. De deal met teammanager Paul Stoddart was in een uur beklonken.

Exposure

"Het geld dat we er in eerste aanleg instaken, heeft geweldig gerendeerd. We hebben fantastische exposure gehad. Het was de investering absoluut waard. Het extra bedrag zal dat ook zijn", aldus de enthousiaste directeur die de andere bedrijven uit de businessclub 'Made in Holland' opriep met hem in de Formule 1 te stappen. "Maar het lijkt er op dat de directeuren zich meer zorgen maken om hun eigen gouden handdruk."

Verstappen

Jos Verstappen zei niet te weten of hij voor de volgende race (1 juni GP Monaco) de beschikking heeft over een snellere en betere bolide. "De extra investeringen van Trust zijn zeer motiverend, maar we moeten afwachten wat Stoddart met het geld zal doen. Ik hoop natuurlijk op een snellere auto."

Minardi was de eerste zes races van het seizoen met Jos Verstappen en de Brit Justin Wilson veruit het minst snelle team van de Formule 1. Er klonken geluiden dat Minardi het einde van het seizoen niet eens zou halen. Perridon wist er van. "De extra geldinjectie is bedoeld voor de resterende tien races. Mocht er onderweg toch iets gebeuren, dan krijgen we een deel van het geld terug."

Geldschieter

Trust en Verstappen hebben intussen een hechte eenheid gevormd. Voor volgend jaar worden betere mogelijkheden gezocht. Het is goed mogelijk dat Verstappen met deze geldschieter overstapt naar een team met auto's waarmee hij regelmatiger in de punten voor de wereldtitel zou kunnen rijden. "Alle opties staan open", zei de coureur.

De nieuwe overeenkomst met Minardi maakt dat Verstappen nog een keer actief zal zijn in Nederland. In augustus komen drie formule-1-wagens van Minardi plus acht twoseaters naar een nationaal circuit voor een race-evenement. Welk circuit is nog onbekend. Ook komt er met Albert Heijn een speciale actie met digitale camera's van Jos Verstappen voor een speciale prijs.