MILAAN - Ronaldo begint langzaam in vorm te komen. De Braziliaanse sterspeler, die twee jaar uit de roulatie was door veel blessureleed, scoorde woensdagavond twee keer voor Inter in de thuiswedstrijd tegen Verona.

Mede dankzij de productieve bui van de befaamde aanvaller won de Milanese ploeg met 3-0. Daarmee kwam Inter terug op kop in de Serie A, ook al omdat het duel tussen concurrent Chievo Verona en Lazio werd afgelast wegens een bevroren veld.

Het spel van Ronaldo, die begin vorige maand een voorzichtige rentree maakte, deed af en toe denken aan zijn toptijd bij PSV en Barcelona. De tweevoudige Wereldvoetballer van het Jaar scoorde kort na de rust met een kopbal uit een voorzet van Conceicao. Het was zijn tweede doelpunt, na zijn eerste treffer in twee jaar op 9 december in de uitwedstrijd tegen Brescia (1-3).

Vooral het tweede doelpunt van Ronaldo sprak tot de verbeelding. De teruggekeerde Zuid-Amerikaan, die afgelopen zondag pas zijn eerste volledige wedstrijd speelde tegen Chievo Verona (1-2), pikte een pass van Guglielminpietro op, stoomde op richting het doel, omspeelde doelman Ferron handig en rondde koel af, 3-0. Een ouderwetse Ronaldo-treffer.