RIJSWIJK - Judoka Dennis van der Geest heeft in het kwalificatietraject naar de Olympische Spelen nooit een concurrent gehad. Dat zegt de zwaargewicht donderdag in zijn column in dagblad Spits.

Grim Vuijsters presteerde de afgelopen maanden beter dan Van der Geest. Volgens de routinier niet zo onlogisch.

"Mijn piek lag niet in die periode en daarom kunnen onze klasseringen ook niet worden vergeleken. Dan hadden we dezelfde toernooien moeten judoën. Ik had dan moeten zorgen dat ik eerder 100 honderd procent was geweest."

Voorbereiding

Van der Geest, wereldkampioen in 2005 en winnaar van olympisch brons in 2004, ging gedoseerd te werk. "Om optimaal te kunnen pieken op een groot kampioenschap heb je een maandenlange voorbereiding nodig. Als je in augustus goed wilt zijn kun je niet in februari al top presteren."

Hij zegt op schema te liggen. "Een buikspierblessure en een zware griep in januari hebben er voor gezorgd dat ik heb moeten afwijken van het ideale traject. Op dit moment gaat de voorbereiding weer zoals ik wil. Ik vind het daarom niet zo erg dat ik het EK van volgende week nog moet missen. De lijn die ik nu volg is beter."