ST POLTEN - Richard Krajicek is tot dusver erg tevreden over zijn rentree op de tennisbaan. Bij het toernooi in de Oostenrijkse plaats St. Pölten is de Muiderberger inmiddels gevorderd tot de kwartfinales. Woensdag versloeg hij de Amerikaan Brian Vahaly in drie sets.

Om ritme op te doen voor Roland Garros probeerde Krajicek het met Martin Verkerk, die van de Slowaak Hrbaty won, ook in het dubbelspel. Dat werd geen succes. Het Armeens-Servische duo Sargsian/Zimonjic beheerste deze tennisdiscipline beter, na een sterk begin van de Nederlanders: 2-6 6-3 6-2.

Krajicek was er niet rouwig om. Zijn overwinning op Vahaly had de dag al goed gemaakt. "Ik kwam hier zonder verwachtingen. In maart ging ik er in Indian Wells en Miami in de eerste ronde teleurstellend uit. De bedoeling was hier wat wedstrijdervaring op te doen voor de grastoernooien. Elke winst is een bonus. Mijn conditie is goed en ik voel me goed."

Krajicek was tegen Vahaly vooral te spreken over zijn backhand. Die stelde hem in staat aanvallend te spelen, de Amerikaan onder druk te zetten en vervolgens te scoren met zijn machtige forehand. Toch maakt hij zich geen grote illusies op het trage Oostenrijkse gravel. "Op deze ondergrond zijn de jonge en frisse spelers in het voordeel. Op gras is het mijn beurt. Vorig jaar had ik ook nauwelijks gespeeld en haalde op Wimbledon niettemin de kwartfinale. Daar zie ik naar uit."

Donderdag staat Krajicek tegenover de Amerikaanse favoriet Andy Roddick. Deze was snel klaar met de Duitse qualifier Philipp Kohlschreiber. Van de Nederlander verwacht Roddick aanmerkelijk meer tegenstand. "Hij kan geweldig serveren en hij staat hier duidelijk goed te spelen. Krajicek is een echte kampioen. Tegen tennissers van zijn kaliber speel ik graag."