EINDHOVEN - PSV begint de uitwedstrijd tegen Fiorentina donderdag in de UEFA Cup vermoedelijk zonder Eduardo Alcides.

De Braziliaanse linkerverdediger miste de laatste twee competitiewedstrijden door een knieblessure. Hij is nog steeds niet helemaal pijnvrij. Mike Zonneveld is de meest logische vervanger van Alcides.

Vergoossen

Trainer Sef Vergoossen heeft verder de beschikking over een nagenoeg fitte selectie. Alleen wisselspeler Ismaïl Aissati reisde niet mee naar Florence wegens een enkelblessure.

Vermoedelijke opstelling

Vermoedelijke opstelling PSV: Gomes; Kromkamp, Marcellis, Salcido en Zonneveld of Alcides; Farfan, Simons, Afellay, Mendez of Bakkal en Dzsudzsak; Koevermans.

Fiorentina

De Italiaanse voetbalclubs kennen Europees gezien een opvallend slecht seizoen. AC Milan en Internazionale kwamen niet verder dan de achtste finales van de Champions League.

Na de nederlaag van AS Roma tegen Manchester United van dinsdag (0-2), is Fiorentina normaal gesproken de enig overgebleven Italiaanse club die dit seizoen een Europees toernooi kan winnen.

Groningen

In de eerste ronde was de huidige nummer vier uit de Serie A al dicht bij uitschakeling. FC Groningen speelde twee keer met 1-1 gelijk, waarna Fiorentina de strafschoppen beter nam.

Prioriteit

De prioriteit van Fiorentina ligt dit seizoen vooral bij de nationale competitie. De club heeft zich ten doel gesteld om zich te plaatsen voor de Champions League. Voorlopig ligt Fiorentina op schema.

Zeven wedstrijden voor het einde van de competitie staat de club vierde, wat in Italië ook recht geeft op deelname aan het lucratieve Europese toernooi.

AC Milan

Fiorentina heeft drie punten voorsprong op Udinese en vier op AC Milan. Van de in totaal 53 verzamelde punten, behaalde Fiorentina er dertig in eigen stadion.

Alleen Udinese, Internazionale en AC Milan wisten dit seizoen bij Fiorentina te winnen.

Vermoedelijke opstelling

Vermoedelijke opstelling Fiorentina: Frey, Ujfalusi, Gamberini, Dainelli en Pasqual; Kuzmanovic, Donadel en Motolivo; Santana, Pazzini en Mutu.