AMSTERDAM - Ajax en Adidas hebben woensdag definitief overeenstemming bereikt over een verbeterd sponsorcontract, dat de Amsterdamse club in 10 jaar minimaal 70 miljoen euro op gaat leveren.

De nieuwe verbintenis is vanaf 1 juli 2009 van kracht. Dat is ook de einddatum van het huidige contract met de kledingsponsor.

Verschillende elementen

De overeenkomst van 70 miljoen euro in tien jaar is opgebouwd uit verschillende elementen, zoals een vast jaarbedrag en een bijdrage ter ondersteuning van de internationale activiteiten van Ajax.

Adidas betaalt de Amsterdamse club nog meer geld wanneer er aansprekende resultaten worden geboekt.

Ajax en kledingsponsor Adidas zijn sinds het seizoen 2001-2002 aan elkaar verbonden. De huidige nummer twee van de eredivisie ontving de afgelopen jaren zo'n 5 miljoen euro per seizoen van het sportmerk.

Trots

"We zijn trots dat we de samenwerking kunnen voortzetten", zegt managing directeur Gil Steyaert van Adidas.

"We hebben veel vertrouwen in de toekomst van Ajax en zijn enthousiast over de nationale en internationale ontwikkelingsplannen van de club."

Content

De clubleiding van de Amsterdamse club is ook content met de nieuwe verbintenis. Ajax sloot eerder dit seizoen al een contract met de nieuwe hoofdsponsor Aegon.

De opvolger van ABN Amro betaalt vanaf komende zomer maximaal 12 miljoen euro per seizoen aan Ajax. Slechts acht Europese clubs beuren meer geld van de hoofdsponsor.