RIJSWIJK - Arsenal en Liverpool beginnen woensdagavond aan een serie van drie onderlinge confrontaties in een week tijd. De Engelse voetbalgrootmachten ontmoeten elkaar eerst in Londen voor de kwartfinale van de Champions League.

Drie dagen later bestrijden de nummers twee en vier van de Premier League elkaar in competitieverband. Dinsdag staat de return in het Europese bekertoernooi op het programma.

Arsenal-trainer Arsène Wenger omschreef de drie ontmoetingen met Liverpool al als de grootste uitdaging in zijn carrière. "De komende week is bepalend voor de rest van ons seizoen", aldus de Fransman. Wenger kan weer beschikken over Robin van Persie, die helemaal is hersteld van een dijbeenblessure.

Fernando Torres

De Nederlandse aanvaller staat in Londen tegenover zijn landgenoten Dirk Kuijt en Ryan Babel. Die flankeren in de aanval van Liverpool Fernando Torres. De Spanjaard maakte dit seizoen al 28 doelpunten, waarvan vier in de Champions League. "Arsenal weet dat Torres in vorm is en dat ze een probleem aan hem hebben", aldus Liverpool-trainer Rafael Benitez.

De andere kwartfinalewedstrijd woensdag gaat tussen Fenerbahçe en Chelsea. De Turken, die debuteren bij de laatste acht in de Champions League, hebben geen angst voor de Engelse topclub. "Het maakt niet uit welke grote namen tegenover ons staan, het gaat om wat we doen op het veld", aldus trainer Zico.