ROME - Manchester United heeft dinsdag een grote stap gezet richting de halve finales van de Champions League. De Engelsen waren in Rome met 2-0 te sterk voor AS Roma. Cristiano Ronaldo en Wayne Rooney bezorgden de koploper in de Premier League een uitstekende uitgangspositie voor de return over een week in Manchester.

Manager Alex Ferguson verklaarde voor de wedstrijd dat dit Manchester United de beste ploeg is die hij ooit bij elkaar had. "Een team dat helemaal compleet is", sprak de Schot. Met Ronaldo (23), Rooney (22) en de Portugees Nani (21) denkt Ferguson 'goud' in handen te hebben. "Hiermee kunnen we net als in 1999 de Champions League winnen", zei Ferguson.

AS Roma

AS Roma en Manchester United kennen elkaar inmiddels door en door. Vorig seizoen stonden beide ploegen al tegenover elkaar in de groepsfase en de kwartfinales. In dat laatste tweeluik vernederden de Engelsen op Old Trafford AS Roma met liefst 7-1.

Ook in de huidige editie kwamen de grootmachten elkaar al tegen in de groep. In Rome werd het 1-1, Manchester was thuis met 1-0 te sterk.

Totti

De Romeinen traden in het Stadion Olympico aan zonder de vedette Francesco Totti. De aanvoerder en topschutter van AS Roma stond noodgedwongen langs de kant met een dijbeenkwetsuur. Zijn plek in de spits werd overgenomen door Mirko Vucinic.

De Montenegrijn kreeg voor rust de beste kansen voor de thuisploeg, maar alleen voor doelman Edwin van der Sar faalde hij. Vucinic was de in de achste finales verantwoordelijk voor de uitschakeling van Real Madrid. AS Roma had in eigen huis al met 2-1 gewonnen, waarna de spits in de return zijn ploeg opnieuw naar de winst schoot (2-1).

Ronaldo

Cristiano Ronaldo was dinsdag echter weer van grote waarde voor zijn ploeg Manchester United. De Portugese baltovenaar, in de Premier League al goed voor 26 doelpunten, was ditmaal met het hoofd trefzeker. Kort voor rust kopte hij een voorzet van Paul Scholes hard achter doelman Alexander Doni (0-1).

Na de pauze verhoogde AS Roma de druk op het doel van de Engelsen. Christian Panucci trapte vlak voor Van der Sar echter hoog over en even later tikte de doelman van Oranje knap een kopbal van Daniele De Rossi uit zijn doel.

Messcherp

Waar Roma de kansen miste, was Manchester aan de andere kant wel messcherp. Een half uur voor tijd verdubbelde Wayne Rooney de marge, nadat Doni een kopbal van oud-PSV'er Ji-Sung Park niet onder controle kreeg.

Met de winst en twee belangrijke uitdoelpunten op zak, lijken de Engelsen zich geen zorgen te hoeven maken over de return in Manchester.