ZOTTEGEM - De Italiaanse wielrenner Enrico Gasparotto heeft dinsdag de eerste etappe van de Driedaagse De Panne-Koksijde op zijn naam gebracht.

De coureur van Barloworld was de sterkste in de sprint van een kopgroep van vier met zijn landgenoten Luca Paolini, Manuel Quinziato en de Nederlander Niki Terpstra.

De eerste rit ging over 192 kilometer van Middelkerke naar Zottegem. Na veertien kilometer ging Preben van Hecke er al vandoor. De Belg reed 137 kilometer alleen alvorens het peloton hem inrekende.

Twaalf kilometer voor het einde ontstonden twee groepjes aan de kop van de wedstrijd. Vier vluchters bleven uiteindelijk over, waarvan Gasparotto de snelste was.

Perfect

"Ik kende natuurlijk mijn concurrenten", keek de Italiaan op de laatste kilometers terug. "Eigenlijk moet ik hen wel bedanken want zij werkten perfect mee in onze kopgroep.

De eindzege is zeker nog niet binnen, want er volgen nog twee dagen. Bovendien zijn Manuel Quinziato en Luca Paolini geen slechte tijdrijders. Het was vandaag een lastige koers. De bergjes deden eigenlijk niet zoveel pijn, maar wel het hoge tempo dat wij moesten onderhouden."