NIEUWEGEIN - Het bestuur van de Koninklijke Nederlandse hockeybond (KNHB) heeft Michel van den Heuvel (43) en Herman Kruis (52) een groot plezier gedaan. Met hun benoeming als bondscoach na de Olympische Spelen van Peking in augustus gaat voor beide ervaren clubcoaches een vurige wens in vervulling.

"Een droombaan", spraken Van den Heuvel (mannen) en Kruis (vrouwen) dinsdag in koor tijdens hun presentatie in het Huis van de Sport in Nieuwegein.

Van den Heuvel, ook al enkele jaren bondscoach van Jong Oranje, is bezig aan zijn vierde seizoen bij de mannenploeg van Bloemendaal. Kruis is voor het achtste en laatste jaar werkzaam bij de vrouwenploeg van Den Bosch.

Infrastructuur

De KNHB wilde hoe dan ook Nederlandse opvolgers voor de huidige bondscoaches Roelant Oltmans en Marc Lammers. "We zijn het beste hockeyland ter wereld, met de beste infrastructuur", betoogde Ties Kruize, bestuurslid tophockey van de hockeybond.

"Onze voorkeur gaat daarom altijd uit naar Nederlandse bondscoaches. Natuurlijk moeten er dan wel geschikte kandidaten zijn. Met Van den Heuvel en Kruis hebben we een uitstekende keuze gedaan. Ik heb bij beiden een heel goed gevoel."