AMSTERDAM - Ahmed 'Mido' Hossam is volgend seizoen niet welkom in de A-selectie van Ajax. De clubleiding van de Amsterdammers onderneemt geen pogingen meer om een eventuele terugkeer van de aan Celta de Vigo verhuurde aanvaller te bespreken. Aanleiding voor dit besluit zijn uitlatingen van de Egyptenaar in de media.

Technisch directeur Leo Beenhakker wilde aanvankelijk nog deze maand naar Spanje afreizen. Tijdens een bezoek aan Mido zou de mogelijkheid voor een terugkeer van de spits bij Ajax worden besproken. De Egyptenaar liet zich de afgelopen weken echter wederom negatief uit over hoofdtrainer Ronald Koeman.

Beenhakker

In de ogen van de aanvaller vecht de oefenmeester van Ajax een persoonlijke vete met hem uit. Koeman verwijderde Mido in het voorjaar om disciplinaire redenen uit de selectie van de Amsterdammers. Volgens de Egyptische international is niet hij maar Koeman schuldig aan het conflict. "Een vervelende zaak natuurlijk", aldus technisch directeur Leo Beenhakker. "De deur stond nog op een kier, maar we kunnen nu niet veel anders meer doen."

Ajax verlangt wel een transfersom voor Mido. Belangstellenden moeten naar verluidt meer dan 10 miljoen euro voor de Egyptenaar neertellen. Celta de Vigo wil de aanvaller graag definitief inlijven. De Spanjaarden kunnen echter nog niet aan de vraagprijs voldoen.