AMSTERDAM - Kenneth Vermeer keert aan het eind van het seizoen terug bij Ajax. Dat heeft de Amsterdamse club maandag bekendgemaakt.

De 22-jarige doelman was dit seizoen uitgeleend aan Willem II. Hier speelde hij tot nu toe mee in dertien wedstrijden. Vermeer heeft bij Ajax nog een contract tot medio 2010.

Debuut

Vermeer maakte de afgelopen twee seizoenen al deel uit van de A-selectie van Ajax. De doelman van Jong Oranje debuteerde op 28 september 2006 in het eerste in het met 4-0 gewonnen Uefa Cup-duel tegen het Noorse IK Start.

Erik Heijblok

Van reservedoelman Erik Heijblok en doelman van Jong Ajax Marco van Duin worden de aflopende contracten niet verlengd.

Heijblok kwam dit seizoen over van HFC Haarlem en speelde één duel in het eerste, in de KNVB-beker tegen Kozakken Boys.

Martina

Verder verlengde Ajax het contract van de 21-jarige rechtsbuiten Javier Martina met twee jaar.

De speler van Jong Ajax begint komend seizoen de voorbereiding bij de A-selectie van Ajax.

Aron Winter

Aron Winter blijft komend seizoen trainer van Jong Ajax. Hij bereikte een mondeling akkoord over een contractverlenging van één seizoen.

Winter gaat weer samenwerken met Adrie Koster, met wie hij dit seizoen begon. Koster werd na het vertrek van Henk ten Cate in oktober interim-trainer.

Hij keert komend seizoen weer terug op zijn oude post bij Jong Ajax, aangezien Marco van Basten de nieuwe hoofdtrainer wordt.

Frank de Boer

Frank de Boer zal komend seizoen actief zijn als trainer van Ajax A1. Hij gaat zijn werkzaamheden combineren met een baan als assistent-bondscoach van het Nederlands elftal.