ROME - De Europese voetbalbond heeft AS Roma en de lokale autoriteiten de wacht aangezegd.

Als de kwartfinale van de Champions League dinsdag tegen Manchester United opnieuw wordt ontsierd door ongeregeldheden, dan kan de Italiaanse hoofdstad de organisatie van de eindstrijd in 2009 waarschijnlijk vergeten.

Rellen

Voor aanvang van de thuiswedstrijd tegen Real Madrid in de vorige ronde kon de politie niet voorkomen dat rivaliserende fans elkaar buiten Stadio Olimpico troffen.

Vorig jaar gebeurde hetzelfde ook al met Engelse supporters van ManUnited, tot twee keer toe zelfs.

William Gaillard

UEFA-woorvoerder William Gaillard zei dat Rome kennelijk een probleem heeft met de ordehandhaving rond voetbalwedstrijden.

"Als er weer iets gebeurt, dan moeten we ons serieus afvragen of de finale van 2009 wel in Rome kan worden gehouden."

Politiemacht

Het signaal van de UEFA kwam aan in Rome. Het stadsbestuur besloot voor het beladen duel met de Engelsen een politiemacht van liefst 1400 agenten op de been te brengen.

De ervaringen uit het verleden en de reputatie van de beruchte Romeinse 'ultras' geven daarvoor alle aanleiding.

Gewonden

In april en december 2007 waren er verscheidene vechtpartijen, waarbij vooral United-fans messteken opliepen of gewond raakten door knuppels van de ME, zowel in als buiten het stadion.

De politie van Manchester heeft de supporters van United dringend geadviseerd dinsdag in Rome gebruik te maken van de speciaal gecharteerde gratis bussen en niet op eigen houtje naar het stadion te gaan.