AMSTERDAM - De Amerikaanse Lindsay Davenport heeft bij het tennistoernooi van Miami voor een verrassing gezorgd door Ana Ivanovic te verslaan. De voormalige nummer een gunde de Servische geen set: 6-4, 6-2.

Ivanovic, de nummer twee van de wereld, schreef vorige week nog het toernooi van Indian Wells op haar naam. Davenport is aan een succesvolle comeback bezig sinds ze vorig jaar van haar eerste kind beviel.

Dit tennisjaar schreef Davenport al de toernooien van Auckland en Memphis op haar naam en ze nadert de topdertig.

Voldoening

"Het geeft behoorlijk wat voldoening", zei de 31-jarige Amerikaanse die de overwinning op Ivanovic als de beste sinds haar terugkeer op de tennisbaan bestempelde.

"Ik heb mezelf in mijn comeback niet voor gek gezet. Ik doe het vrij goed voor iemand van mijn leeftijd en het zijn natuurlijk dagen als deze die me de kracht geven om door te gaan."

Henin

Voor de nummer een Justine Henin gaat het toernooi van Miami nog door. De Belgische won eenvoudig van Sara Errani die slechts drie games pakte: 6-1, 6-2.

Ook Venus en Serena Williams en Jelena Jankovic plaatsten zich voor de achtste finales. Datzelfde lukte Svetlana Kuznetsova, de nummer drie van de plaatsingslijst.

Azarenka

De Russin had evenwel haar handen vol aan Victoria Azarenka. De 18-jarige Witrussische won de eerste set met 6-1 en nam in de tweede brutaal met 5-2 de leiding.

Kuznetsova gaf echter niet op en knokte zich via vijf games op rij naar de setwinst. In de derde set verlengde ze haar reeks tot elf gewonnen games op rij en won met 1-6, 7-5, 6-0.