ALSEMBERG - Sylvain Chavanel heeft zondag de Brabantse Pijl gewonnen. Het was de tweede zege binnen een week voor de Franse wielrenner van Cofidis. Woensdag won hij al Dwars door Vlaanderen.

Chavanel arriveerde na 192,7 kilometer, van Leuven naar Alsemberg, net als woensdag solo aan de streep. De Belg Philippe Gilbert kwam als tweede aan, de Spaanse Raborenner Juan Antonio Flecha eindigde op de derde plaats.

Het was voor het eerst sinds 2004 dat er in de Brabantse Pijl een andere winnaar was dan Oscar Freire. De Spanjaard van de Raboploeg won de afgelopen drie jaar op rij.

Vierde

Chavanel boekte alweer zijn vierde overwinning van het prille seizoen, hij won etappes in de Ronde van de Middellandse Zee en Parijs-Nice. De 28-jarige Fransman sprak van een superweek.

Het regenachtige weer werkte zowel woensdag als zondag in zijn voordeel. "Ik ben nu eenmaal goed in slecht weer. Het heeft bijna een hele dag geregend en het was bijtend koud. Als je wint, is dat echter snel vergeten."

Vlaanderen

In beide koersen reed Chavanel deze week voor het eerst mee. "Blijkbaar liggen ze me", sprak hij voldaan, een week voor de Ronde van Vlaanderen. "Maar ik ben hiermee nog geen favoriet voor Vlaanderen. Dat is een wedstrijd van een heel andere categorie."

Flecha, die derde werd, reed nog even weg bij het peloton en belandde zo tussen de grote groep en de koploper. "Dat was niet echt de bedoeling", zei ploegleider Erik Breukink.

"Hij wilde even doortrekken en reed zomaar weg bij het peloton. Hij reed goed, maar Chavanel, daar stond vandaag weer geen maat op."

Voorbereiding

Maandag gaan de Rabo's verder met hun voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen. Freire, Flecha en hun landgenoot Pedro Horillo verkennen met ploegleider Frans Maassen het parkoers van 'Vlaanderens Mooiste'.