BREDA - Bert van Marwijk maakte zondag in Breda een verslagen indruk. De trainer van Feyenoord baalde niet alleen van de nederlaag bij NAC Breda (3-1), maar refereerde ook nog even aan de schlemielige verliespartij vorige week bij Sparta (3-2).

,Ik ben doodziek van onze laatste twee nederlagen", verzuchtte Van Marwijk. "Tegen Sparta hebben we verloren door twee verkeerde beslissingen van de scheidsrechter. De nederlaag tegen NAC hebben we aan onszelf te wijten."

"Dat scheelt zes belangrijke punten. We staan nu voor drie finales. Die moeten we winnen om bij de eerste vijf te eindigen."

Spel

Van Marwijk vond zijn ploeg in Breda, evenals vorige week bij Sparta, helemaal niet zo matig spelen. "We hebben de slechtste periode in ons voetbal al enkele weken geleden afgesloten. Helaas valt dat in onze resultaten nu niet terug te zien."

Onwil

"Er is geen sprake van onwil bij de spelers. Maar niet iedereen beseft nog wat er nodig is op bepaalde momenten in een wedstrijd om echt te willen en kunnen winnen. Dan ontbreekt de juiste agressie, lopen we te veel terug en geven we te weinig druk op de bal en tegenstander. Jammer en onnodig."

Brandts

Collega Ernie Brandts was de koning te rijk. "We hebben in deze wedstrijd wel een winnaarsmentaliteit getoond. De druk en de spanning worden bij ons steeds groter om de plays-offs voor de voorronde van de Champions League te halen." "

Mijn ploeg verdient een groot compliment voor de manier waarop ze daarmee tegen Feyenoord zijn omgegaan. Veel mensen zeggen dat we niet bij de top vijf van de eredivisie horen en zeker niet op de derde plaats recht hebben. Maar voorlopig staan we er wel. Dat geeft een heel fijn gevoel."