JEREZ - De Italiaanse wegracer Simone Corsi heeft zondag de Grote Prijs van Spanje gewonnen in de 125cc-klasse.

De motorcoureur van Aprilia nam halverwege de race de leiding en stond deze niet meer af. Het was de tweede GP-zege voor Corsi, die tevens de leiding nam in het wereldkampioenschap.

De Spanjaard Nicolas Terol (Aprilia) kwam op ruim 3 seconden als tweede over de meet en de Brit Bradley Smith finishte als derde op bijna 5 seconden.

Van den Berg

De Amerikaan Stevie Bonsey reed naar een keurige zesde plek, maar de Brit Danny Webb en de Nederlander Hugo van den Berg vielen uit.

250cc

De Finse wegracer Mika Kallio heeft zondag na een bizarre finale de Grote Prijs van Spanje in de 250cc op zijn naam gebracht.

Kallio (KTM) profiteerde maximaal van een botsing tussen de onbetwiste koplopers Marco Simoncelli (Gilera) en Alvaro Bautista (Aprilia).

Stuurfout

Beide coureurs vochten op het circuit van Jerez ver voor de rest van het veld een verbeten duel uit, waarbij ze om beurten de kop namen.

In de voorlaatste maakte de Italiaan Simoncelli een stuurfout in de bocht en toucheerde de Spanjaard Bautista. Allebei belandden met hun machine in de grintbak.

Pasini

Mattia Pasini kwam achter Kallio als tweede over de meet. De Italiaan van Aprilia klom naar de eerste plaats in het wereldkampioenschap.