SEVILLA - Barcelona heeft zaterdag op bezoek bij Real Betis Sevilla slechte zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap. In het laatste half uur werd een 0-2 voorsprong uit handen gegeven: 3-2.

Door het verlies kan koploper Real Madrid zondag tegen Sevilla de voorsprong op de ranglijst vergroten tot zeven punten.

Voorsprong

De ploeg van trainer Frank Rijkaard begon voortvarend aan het duel in de Spaanse Primera Division. Binnen een kwartier stonden de bezoekers op een 0-2 voorsprong door doelpunten van Bojan Krkic en Samuel Eto'o.

In de tweede helft ging het echter mis voor Barça. Edú (tweemaal) en Juan Gutiérrez zorgden met hun treffers dat de drie punten in Sevilla bleven.

Schamen

Rijkaard zei zich te schamen voor de prestatie van zijn ploeg. "We zagen twee totaal verschillende kanten van Barcelona en ik schaam me voor dit resultaat", aldus de Nederlander.

"Alles wat we na rust moesten doen, was zo spelen als in de eerste helft. Dat gebeurde echter niet en daar heb ik geen verklaring voor."

Villarreal

Villarreal profiteerde van het verlies van Barcelona en nam de tweede plaats over, door in eigen huis te winnen van Atletico Madrid (3-0). De Turkse aanvaller Kahveci Nihat was tweemaal trefzeker, het derde doelpunt kwam van Santi Cazorla.

Villarreal heeft nu een punt meer dan de Catalanen. Atletico Madrid, de nieuwe club van Ajacied John Heitinga, staat vierde.