ALMELO - Een zeer matig duel tussen Heracles Almelo en Roda JC is zaterdagavond in 0-0 geëindigd. De Almeloërs waren beter, maar hielden aan de thuiswedstrijd niet meer dan een punt over.

Heracles is nog steeds niet helemaal veilig. Het puntje uit de zeer matige thuiswedstrijd tegen Roda JC is niet genoeg om handhaving in de eredivisie te mogen vieren.

Licht overwicht

De ploeg van coach Gert Heerkes had in de eerste helft een licht overwicht, maar veel leverde dat niet op.

De schoten van Everton, Gonzalo Garcia-Garcia en Robbert Schilder waren niet nauwkeurig genoeg om de debuterende doelman Przemyslaw Tyton van Roda JC, die de zieke Bram Castro verving, te verontrusten.

Na de rust drong Heracles andermaal aan. In de 74e minuut leek Kwame Quansah te gaan scoren, maar Tyton redde. In de rebound miste invaller Ricky van den Bergh voor open doel.

Laatste kwartier

In het laatste kwartier ging Roda nog op zoek naar de volle winst. Kort voor tijd leek Jan Paul Saeijs met een kopbal uit een vrije schop van Anouar Hadouir te scoren, maar doelman Martin Pieckenhagen hield zijn doel schoon.

Excelsior

Met de moed der wanhoop en een man minder heeft Excelsior zaterdag drie punten veroverd in het degradatieduel tegen VVV Venlo (2-1).

Het was een wonderbaarlijke overwinning die de Rotterdammers naast de Limburgers bracht met een gelijk puntentotaal: 26 uit 31 duels.

Rode kaart

Excelsior speelde bijna de gehele tweede helft met tien man na een rode kaart voor topscorer Geert den Ouden. VVV miste bij een voorsprong van 1-0 een strafschop.

Beloning

Excelsior hield hoop en trok ten aanval in een alles-of-niets-poging. In de 77e minuut kwam de beloning voor de noeste arbeid toen Leen van Steensel gelijk maakte nadat doelman Kevin Begois de bal losliet op een voorzet van Mitchell Piqué (1-1).

Drie minuten later stond het 2-1 voor door een treffer van Robert Braber. Bij de strafschop van Oost leek Excelsior hopeloos verloren voor de eredivisie, maar plotseling kwam de ommekeer en is er nog hoop.