MUNCHEN - Bayern München heeft zaterdag op bezoek bij degradatiekandidaat Nürnberg met 1-1 gelijkgespeeld. Toch had de koploper, door de uitslagen van de naaste concurrentie, reden tot blijdschap.

Bayer Leverkusen en Werder Bremen verloren hun duels, HSV en Schalke '04 speelden gelijk. Bayern München blijft daardoor op koers voor de landstitel.

HSV

Bayern München behoudt zeven punten voorsprong op HSV, de voornaamste achtervolger. Schalke volgt op negen punten, Bayer Leverkusen en Werder Bremen op tien.

Lukas Podolski redde voor de Duitse lijstaanvoerder een punt door in de 81e minuut binnen te schieten op aangeven van Franck Ribéry.

Op slag van rust was Nürnberg op voorsprong gekomen door een treffer van Zvjezdan Misimovic. Mark van Bommel bekeek de wedstrijd vanaf de tribune, de Bayern-speler was geschorst.

Van der Vaart

HSV, met Rafael van der Vaart in de basis, kon in eigen huis tegen Arminia Bielefeld niet profiteren van het puntverlies van Bayern.

José Paolo Guerrero behoedde de ploeg van Huub Stevens voor een nederlaag. Hij herstelde in de 82e minuut het evenwicht nadat Markus Bollmann van de bezoekers de 0-1 had gescoord.

Rode kaarten

Beide ploegen beëindigden de wedstrijd met tien man. In de 66e minuut verloor HSV middenvelder David Jarolim, die na een grove overtreding werd weggestuurd.

In de slotfase kreeg Bielefeld-speler Jörg Böhme binnen drie minuten twee keer geel.

Bayer Leverkusen

Nummer drie Bayer Leverkusen en nummer vier Werder Bremen verloren thuis van respectievelijk Eintracht Frankfurt (0-2) en MSV Duisburg (1-2).