GLASGOW - De Schotse voetbalclub Glasgow Rangers is zaterdag een stap dichterbij het kampioenschap gekomen.

In 'The Old Firm' won de thuisspelende koploper met 1-0 van titelhouder Celtic, waar Jan Vennegoor of Hesselink in de basis stond.

Kevin Thomson

Kevin Thomson tekende voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Door de zege van Rangers, de dertiende op rij, staat de koploper nu op 74 punten uit 29 wedstrijden. Celtic volgt met 68 uit 30.

"Het zijn drie belangrijke punten", zei Rangers-coach Walter Smith. "Er komen nog twee Old-Firm-wedstrijden aan en we hadden het gevoel dat we deze moesten winnen. Hopelijk geeft dit ons wat lucht voor de rest van het seizoen."

Passie

De Schotse klassieker was er zaterdag een met veel passie, maar in eerste instantie niet veel kansen. Celtic-keeper Artur Boroc hoefde in de beginfase maar weinig in actie te komen.

Een schot van Rangers, op slag van rust, kon de Pool echter niet keren. Thomson maakte op aangeven van Fransman Jean-Claude Darcheville de enige treffer, en zijn eerste goal in het shirt van Rangers.

Vennegoor of Hesselink

Vennegoor of Hesselink kreeg al vroeg in de wedstrijd een gele kaart voor een overtreding waarmee hij de toon zette voor een harde openingsfase. Hij werd tien minuten voor het einde naar de kant gehaald door coach Gordon Strachan.

Er worden in de Premier League 38 wedstrijden per seizoen gespeeld. De achtervolgers staan op zeer grote afstand van de twee titelkandidaten.