DEN BOSCH - De gemeenteraad van Den Bosch heeft voetbalclub FC Den Bosch een aanvullende lening verstrekt van 700.000 euro. De Bossche gemeenteraad stemde dinsdagavond in met een voorstel van het college van burgemeester en wethouders. Met de aanvullende lening is een faillissement van FC Den Bosch afgewend.

De gemeenteraad was verdeeld over de lening aan de betaaldvoetbalorganisatie. Uiteindelijk stemde twintig leden voor en zeventien tegen. De gemeente benoemt wel een eigen vertegenwoordiger in de raad van toezicht van FC Den Bosch. Aan de goedkeuring van de geldlening zat een aantal voorwaarden gekoppeld.

Zo moet de rente en aflossing van de schuld aan de gemeente voortaan rechtstreeks worden betaald uit de media-inkomsten. Ook is FC Den Bosch verplicht om de helft van de opbrengst uit de verkoop van spelers of activa direct te gebruiken om de lening vervroegd af te lossen.

Meer

Wel bleek dat het tekort van FC Den Bosch geen 700.000 euro maar miljoen tot 1,1 miljoen euro bedraagt. De noodlijdende voetbalclub moet namelijk nog een renteboete van 70.000 euro betalen aan het spelerspensioenfonds CFK omdat aan het fonds 1 miljoen euro te laat is betaald. Daarnaast zijn er problemen rond de transfer van de Belgische spits Bart Van den Eede naar NAC. De Bredase club moet nog ruim drie ton van het transferberdrag betalen aan FC Den Bosch.