MANCHESTER - Peter Schep is vrijdag bij de wereldkampioenschappen baanwielrennen in Manchester als derde geëindigd op de puntenkoers.

De wereldtitel was voor de Wit-Rus Vasili Kirijenka, zilver ging naar de Fransman Christophe Riblon.

Schep, wereldkampioen op de puntenkoers in 2006, komt zaterdag met Jens Mouris nog uit op het onderdeel koppelkoers.

Voldoening

De bronzen medaille gaf hem meer voldoening dat het zilver dat hij vorig jaar bij de WK in Palma de Mallorca veroverde op de koppelkoers.

"Ik heb veel tegenslag gehad. Dit kon ik wel gebruiken", zei de Lopiker na zijn race. Een dag eerder was hij nog de zwakke schakel in de tegenvallende achtervolgingsploeg geweest. "Dit was een hele zware puntenkoers voor me. Ik heb me de afgelopen maanden vooral met intervaltrainingen voor de koppelkoers beziggehouden. Dan zijn dit wel heel lange 45 minuten."

Schep kwam tot een puntentotaal van 19. Winnaar Kirijenka sloot af met 24 punten, één meer dan Riblon.

Sprint

Chris Hoy is vrijdag bij de wereldkampioenschappen baanwielrennen in Manchester wereldkampioen geworden op de sprint. De 32-jarige Brit klopte in de eindstrijd de Fransman Kevin Sireau. Het brons was voor Mickael Bourgain, ook uit Frankrijk.

Hoy klopte donderdag in de kwartfinales Theo Bos, die de afgelopen twee jaar wereldkampioen op dit onderdeel was. Bos was sinds maart 2005 niet meer verslagen in een belangrijk sprintduel. In de finale had de Schot maar twee heats nodig om de regenboogtrui op te eisen.