ENSCHEDE - Een nieuw opgerichte stichting Steun FC Twente doet een beroep op de supporters om de Enschedese voetbalclub financieel te helpen. Met een gift van de 'twaalfde man' kan de zieltogende club spelers aantrekken die de selectie moeten versterken.

Het initiatief van Steun FC Twente is afkomstig van oud-speler Hennie Ardesch. Hij heeft berekend dat Twente een supporterslegioen heeft van ongeveer 50.000 Tukkers. Als die allemaal geld storten - gemiddeld 100 euro - kan technisch directeur Johan Plageman de selectie van FC Twente op peil brengen.

De eredivisieclub balanceerde de afgelopen weken op de rand van de afgrond. De club heeft een schuld van circa 14 miljoen euro. Daar zit 3,1 miljoen euro bij die de failliete stichting FC Twente '65 verschuldigd is aan de Belastingdienst.

Vorige week kwam er licht in de duisternis toen de gemeenteraad van Enschede akkoord ging met een saneringsplan. Onderdeel daarvan is een gemeentelijke lening van 4,5 miljoen euro en een investering door de oprichters van het stadion, de founders, van 1,5 miljoen euro.