SYDNEY - De Australische zwemmer Eamon Sullivan heeft vrijdag bij olympische kwalificatiewedstrijden in Sydney opnieuw het wereldrecord op de 50 meter vrij aangescherpt. Hij klokte in de finale een tijd van 21,28.

Sullivan had het record donderdag met 21,41 weer op zijn naam gebracht. Vorige week was hij het bij de Europese kampioenschappen in Eindhoven kwijtgeraakt aan de Fransman Alain Bernard.

Sullivan zwom al het zevende wereldrecord bij de Australische trials en het zeventiende sinds februari. "Hopelijk gaat de concurrentie nu nog meer trillen op zijn benen", zei Sullivan na zijn race.

"Maar aan de andere kant het is nog een lang, en olympisch jaar. Er komen nog veel olympische trials, dus het zal me niet verbazen als er nog meer hele snelle tijden komen."

Gefrustreerd

Sullivan was eerder deze week gefrustreerd dat hij net boven het wereldrecord op de 100 vrij bleef. Hij vloog daarom donderdag tegen de instructies van zijn coach op de halve finales van de 50 vrij als een dolle het water in.

"Ik dacht toen totaal niet aan mijn techniek, maar nu in deze race heb ik precies gedaan wat hij heeft gezegd."

Vrouwen

In de halve finales van de 50 vrij bij de vrouwen kwamen de Australische zwemsters niet aan het wereldrecord van Marleen Veldhuis (24,09).

De 15-jarige Cate Campbell klokte een tijd van 24,30. Lisbeth Trickett-Lenton, die donderdag de mondiale toptijd op de 100 vrij verbeterde, zette een tijd van 25,07 neer. De finale van de 50 vrij is zaterdag.