NEUSS - De plannen van Jacques Hanegraaf en Rudy Pevenage de vrijwel failliete inboedel van Team Coast over te nemen en een nieuwe wielerploeg te beginnen, lopen gevaar. RSM, het bedrijf dat de licentie van de ploeg beheert, zou recht hebben op een transfersom. "Dit kan jaren duren", somberde pr-man Marcel Wüst dinsdag.

Namens RSM verklaarde Hans-Hermann Wischnewski dat een overname nog lang niet rond is. "Zo simpel als Rudy Pevenage het voorstelt, gaat het niet. Er wordt een team overgenomen dat een bepaalde waarde heeft. Er zal eerst eens gepraat moeten worden", aldus Wischnewski.

Ullrich-manager Strohband reageerde geprikkeld op de uitlatingen: "Wie is die man? Als hij wat wil, moet hij zich maar eens bij ons melden." Marcel Wüst, die mee zou overstappen naar de nieuwe ploeg met Bianchi als hoofdsponsor, reageerde teleurgesteld op de nieuwe ontwikkeling. "Voordat beide kampen het eens zijn is het 2008 en kan Ullrich met pensioen."

De nieuwe ploeg heeft haast aangezien de Tourdirectie wacht op duidelijkheid voordat een uitnodiging voor de Ronde van Frankrijk de deur uitgaat. Duren de perikelen rond de overname te lang dan komt alsnog de ploeg van Mario Cipollini in beeld voor de laatste wildcard.