DEN BOSCH - Bij hun eerste confrontatie in het olympische jaar is Isabell Werth donderdag bij de Grand Prix dressuur op wereldbekerniveau in Den Bosch Anky van Grunsven voor gebleven.

Het verschil in het voordeel van de Duitse was niet groot, 75,083 tegen 74,750.

Consequenties had de nederlaag nog niet voor Van Grunsven, olympisch kampioene van 2000 en 2004. De wedstrijd in de Brabanthallen was niet meer dan een opwarmronde voor de finale van de wereldbeker, komende zaterdag. Die wordt dan verreden in de vorm van een kür.

Beide amazones kwamen in actie met het paard dat normaal gesproken ook bij de in Hongkong te verrijden olympische wedstrijd voor het voetlicht zal treden. Werth met Warum Nicht, Van Grunsven met IPS Salinero.

Schellekens-Bartels

De derde plaats bij Indoor Brabant ging naar een andere Nederlandse. Imke Schellekens-Bartels kwam met Hunter Douglas Sunrise tot 73,458. De Brabantse kreeg een wildcard om aan de start te verschijnen. Ze kwalificeerde zich niet rechtstreeks, omdat ze daarvoor onvoldoende wereldbekerwedstrijden reed.

Ook de derde Nederlander die aan de start verscheen eindigde bij de beste tien. Laurens van Lieren werd met Hexagon's Ollright achtste, 70,041.