MIAMI - Robin Haase heeft woensdag de eerste ronde van het tennistoernooi van Miami niet overleefd. De Hagenaar verloor met 6-4 6-4 van de Duitser Michael Berrer.

Haase gaf voor het duel aan al dat hij behoorlijk vermoeid was. Neerlands beste tennisser won maandag de finale van het zeer sterk bezette challenger in Sunrise door de Fransman Sebastien Grosjean te verslaan.

Nog diezelfde dag moest hij de eerste ronde van het kwalificatietoernooi in Miami spelen. Haase worstelde zich naar het hoofdtoernooi, maar moest in de eerste schifting meteen het hoofd buigen voor Berrer.

Vorige maand had Haase de Duitser nog verslagen in de toernooien van Rotterdam en Zagreb.

Kuerten

Ook Gustavo Kuerten is in de eerste ronde van het toernooi van Miami uitgeschakeld. De Braziliaanse voormalige nummer één van de wereld verloor met 6-1, 7-5 van Sebastien Grosjean.

Guga is bezig aan een afscheidstournee die op Roland Garros moet eindigen. De gravelspecialist won het Franse grandslamtoernooi driemaal.

Tegenslag

De afscheidstournee van de door een chronische heupblessure gekwelde Braziliaan verloopt weinig voorspoedig.

In Costa do Sauipe en in Miami verloor de man uit Florianopolis in de eerste ronde. Grosjean verloor maandag in de finale van het toernooi van Sunrise nog van Robin Haase.

Krajicek

Michaëlla Krajicek moet het in de tweede ronde in Florida opnemen tegen Marina Erakovic. De Nieuw-Zeelandse won met enige moeite van haar Duitse opponente Martina Muller: 6-4, 6-7 (4), 6-2. De twee speelden nog nooit tegen elkaar.

Krajicek maakte twee weken geleden op het toernooi van Indian Wells haar rentree na twee maanden blessureleed.

De Almeerse verloor op dat toernooi in de tweede ronde van de Russin Galina Voskoboeva, nadat ze in de eerste ronde een bye had. Ook in Miami heeft Krajicek een bye in de eerste ronde.