BOEKAREST - Het Roemeens voetbalelftal heeft woensdagavond in een oefenduel ruim gewonnen van Rusland. Het werd 3-0 voor het elftal, binnenkort op de Europese titelstrijd de laatste tegenstander van Oranje in de groepsfase.

Halverwege stonden de door door Guus Hiddink getrainde Russen al met 1-0 achter. De openingstreffer kwam op naam van Ciprian Marica.

Na de hervatting scoorden Daniel George Niculae en Marius Constantin Niculae ook nog voor de Roemenen. Beiden waren invallers.

Engeland

Frankrijk, ook een tegenstander van Nederland op het EK, boekte eveneens een zege. In Parijs versloeg de vice-wereldkampioen Engeland, 1-0. Franck Ribery maakte het enige doelpunt. De aanvaller van Bayern München deed dat van elf meter.

Bij Engeland, dat zich niet plaatste voor de EK, speelde David Beckham zijn honderdste interland. Hij is de vijfde Engelsman die deze grens bereikt.

Beenhakker

Na Hiddink verloor ook een andere Nederlandse bondscoach, die straks op het EK actief is. Leo Beenhakker zag Polen verliezen van de Verenigde Staten, nog wel in eigen huis. Door treffers van Carlos Bocanegra, Oguchi Onyewu en Eddie Lewis werd het 3-0 voor de Amerikanen.

Titelverdediger Griekenland boekte een zege in Portugal, 2-1. Giogos Karagounis maakte beide treffers voor de Grieken. Beide landen nemen deel aan de eindronde in Zwitserland en Oostenrijk.

Duitsland

Duitsland won ruim van Zwitserland, 4-0. Miroslav Klose, Mario Gomez (2x) en Lukas Podolski zorgden voor de doelpunten.

België ging op eigen veld flink onderuit tegen Marokko, 1-4. De Belgen nemen niet deel aan de eindronde van het EK.

Spanje

Italië heeft in een oefenduel verloren van Spanje. Het werd 1-0. De enige treffer kwam op naam van David Villa, die ruim tien minuten voor het einde scoorde.

Op de Europese titelstrijd is Italië straks ook één van de tegenstanders van het Nederlands elftal.