AMSTERDAM - Ger Senden zet na dit seizoen een punt achter zijn voetballoopbaan. De 36-jarige verdediger van Roda JC speelde negentien seizoenen in Kerkrade en heeft daardoor de titel 'Mister Roda JC' gekregen. In totaal speelde Senden 409 wedstrijden voor de Limburgers.

Dit seizoen kwam hij door een infectie in zijn been nauwelijks in actie. Alleen in het gewonnen competitieduel met Ajax speelde Senden tien minuten mee.

Roda heeft voor Senden een afscheidswedstrijd gepland op 13 april, kort na het competitieduel tegen VVV-Venlo.

Waterreus

Het succeselftal uit het seizoen 1994-1995, dat tweede werd in de Eredivisie, neemt het op tegen een All Star-team met onder anderen Michel Boerebach en Ronald Waterreus. Voor Roda '94/'95 komen onder meer André Ooijer, Johan de Kock, Tijani Babangida en Eric van der Luer in actie.

Senden blijft ook na zijn carrière betrokken bij Roda. Dit seizoen vervulde hij door zijn blessure al een functie als teammanager en persvoorlichter. Vanaf komend seizoen zal hij die functie fulltime bekleden.

Het is niet bekend of Senden dit jaar nog in actie komt voor Roda. De verdediger hoopt met het winnen van de KNVB-beker afscheid te nemen bij de club. De Limburgers nemen het op 27 april in de finale op tegen Feyenoord.