WENEN - Robin van Persie keert woensdagavond in de vriendschappelijke uitwedstrijd bij Oostenrijk waarschijnlijk terug in de basisformatie van het Nederlands elftal. De aanvaller van Arsenal, die de laatste drie interlands wegens een blessure miste, speelde dinsdag tijdens de training in het besneeuwde Ernst Happel-stadion van Wenen in het beoogde basiselftal van Oranje.

Van Persie mist nog wedstrijdritme, maar krijgt van Marco van Basten vermoedelijk toch de voorkeur boven Ryan Babel, die tijdens de laatste gewonnen interland tegen Kroatië (0-3) nog mocht beginnen. De bondscoach wijzigt zijn vorige basisformatie in Split waarschijnlijk op nog twee plaatsen.

De van een blessure herstelde Andre Ooijer vervangt op basis van de laatste training voor het oefenduel in Wenen Mario Melchiot als rechtsback. Henk Timmer neemt de plaats in van Edwin van der Sar, die zich op het drukke programma van Manchester United wil concentreren.

De vermoedelijke opstelling van Nederland is: Timmer; Ooijer, Heitinga, Mathijsen en De Cler; De Zeeuw en Van Bronckhorst; Van Persie, Sneijder en Van der Vaart; Huntelaar.

Robben

Marco van Basten benadrukte na de laatste training van het Nederlands elftal voor het oefenduel met Oostenrijk dat Arjen Robben niet hoeft te vrezen voor deelname aan het EK. "Een fitte Robben is een meerwaarde voor de ploeg", aldus de bondscoach.

Van Basten reageerde daarmee op berichten dat Robben ontevreden zou zijn over het feit dat hij niet was opgenomen in de selectie voor de oefenwedstrijd tegen Oostenrijk. "Ik heb Robben maandag even gebeld en hij is teleurgesteld. Dat begrijp ik wel een beetje, maar ik vind het belangrijk dat hij weer voor lange tijd fit wordt."

"Robben heeft na zijn laatste blessure pas een half uurtje gespeeld. Daarom hebben we hem niet opgeroepen. Dat heb ik Arjen ook uitgelegd. Hij was ook helemaal niet boos. Hij begreep me wel."

Training Oranje