ARNHEM - NOCNSF kan de komende periode 40 miljoen euro per jaar aan lottogelden onder de aangesloten sportbonden verdelen. Dat is ruim een miljoen meer dan nu het geval is.

De sportkoepel wil het beschikbare geld gerichter gaan inzetten. Dit heeft te maken met hun betrokkenheid van de eerder vastgestelde sportagenda, de ambitie om bij de top tien te horen en het zich inzetten voor een levenlang sporten.

"Tot nu toe werden bonden vaak over één kam geschoren", zegt een beleidsmedewerker van NOCNSF. "Nu gaan we tegemoetkomen aan de vraag om maatwerk. De middelen die we ter beschikking stellen moeten aansluiten bij de ambitie van de bonden."

Sterren

Daarbij wordt mogelijkerwijs gebruik gemaakt van een sterrensysteem, al naar gelang de ontwikkelingsfase van een bond. De beste bonden krijgen drie sterren, de minderen één.

De organisaties met drie sterren hebben al aangetoond aan de verlangde voorwaarden te voldoen. De kleinere organisaties zullen worden uitgedaagd een grote bijdrage te leveren, bijvoorbeeld door met collega-instanties te gaan samenwerken.