ST POLTEN - Richard Krajicek en Martin Verkerk zijn hettennistoernooi in St Pölten goed begonnen. De Muiderberger maaktemet een zege op de als vijfde geplaatste Amerikaan Jan MichaelGambill zijn rentree in het internationale circuit, 7-5 3-6 6-3.Verkerk gunde de als zevende gerangschikte Slowaak Karol Kuceraslechts drie games, 6-2 6-1.

Het was de eerste zege van Krajicek sinds het toernooi inRotterdam in februari. Toen versloeg hij in de eerste ronde deSpanjaard Tommy Robredo. Na een voor zichzelf teleurstellendoptreden op het Amerikaanse hardcourt, laste Krajicek een rustpauzein. Hij speelde zijn laatste partij in maart in Miami. Hij kon zichdaarna niet opladen voor het gravelseizoen. Begin mei hervatte hijpas weer de training. Met het oog op Roland Garros vroeg hij voorSt Pölten een wildcard aan.

De laatste ontmoeting met Gambill, niet bepaald eengravelspecialist, dateerde van 1999. In dat jaar trof Krajicek deAmerikaan maar liefst vier keer. Hij won toen alle duels. HoewelKrajicek in St Pölten na een goede start de tweede set moestinleveren, maakte hij het in het derde bedrijf met 6-3 af. Krajicektreft in de volgende partij de winnaar van de wedstrijd tussen deDeen Carlsen en de Amerikaan Vahaly.

Verkerk, die in St Pölten met Krajicek ook uitkomt in hetdubbel, treft in de tweede ronde met Dominik Hrbaty opnieuw eenSlowaak.