AMSTERDAM - Na maanden van speculaties heeft Ajacied John Heitinga overeenstemming met een nieuwe club. De verdediger tekent bij Atletico Madrid een contract voor vijf jaar.

Heitinga stond al langer in de belangstelling van Atletico Madrid. Ajax weigerde in de winterstop nog een bod van de Spaanse club op de in Amsterdam populaire verdediger.

Heitinga, die al vanaf zijn zevende bij Ajax voetbalt, had in zijn contract vast laten leggen dat hij voor 10 miljoen euro mocht vertrekken. Atletico is nu wel bereid die gelimiteerde transfersom te betalen.

Hasselbaink

Slechts twee Nederlandse voetballers gingen Heitinga voor bij Atletico Madrid. Jerrel Hasselbaink en Kiki Musumpa voetbalden eerder voor de huidige nummer vier van Spanje.

Champions League

Het laatste doel van de 24-jarige in Amsterdam opgeleide speler, is in stijl afscheid nemen, zegt hij dinsdag in De Telegraaf. "Met een plaats in de voorronde van de Champions League".

Tegenover de ochtendkrant zegt de international van het Nederlands Elftal: "Ik sta te trillen van geluk. Dit is een prachtige volgende fase in mijn carrière."

Jammer

Martin van Geel betreurt het vertrek van de gedreven speler. "Dit is enorm jammer. Maar ook wel begrijpelijk dat een jongen die al zeventien jaar bij Ajax voetbalt ergens anders wil kijken."

Colin

De Telegraaf meldt ook dat Ajax tot een nieuwe overeenkomst is gekomen met Jurgen Colin. De verdediger staat ook de komende twee seizoenen onder contract in Amsterdam.