ZANDVOORT - A1GP-coureur Jeroen Bleekemolen heeft maandag tijdens de Paasraces op Circuit Zandvoort beide races in de Formule Ford gewonnen.

De Nederlander, vorig weekeinde nog vierde in de A1GP-hoofdrace in Mexico, maakte in 1998 zijn debuut in de Formule Ford. "Het was heel leuk om weer eens in de Formule Ford uit te komen", vond Bleekemolen. "Maar dit was echt een eenmalige actie."

Lammers

Ook Jan Lammers, teambaas van het Nederlandse A1GP-team, reed mee op Zandvoort. Hij pakte in de BMW 130i Cup de vierde en derde plaats. Bas Schothorst won de eerste BMW-race en troefde niet alleen de ervaren Lammers, maar ook Tim Coronel af.

Coronel finishte als derde, maar pakte wel de overwinning in de tweede race. Schothorst deed het weer goed en werd op nog geen seconde achterstand tweede.

In diezelfde raceklasse reden net als vorig jaar ook de prinsen Bernhard en Pieter Christiaan mee. Bernhard ging in de eerste manche als zevende over de eindstreep.

In de tweede race raakte de prins in de winterse omstandigheden van de baan, maar finishte toch nog met twee ronden achterstand op de achtste plaats. Pieter Christiaan reed alleen de eerste race, met de achtste plaats als resultaat.