WOERDEN - Tomas Vaitkus heeft zondag de tweede editie van de Campina Ronde van het Groene Hart gewonnen. De Litouwse wielrenner uit de Astana-formatie bleef in de sprint van een eerste peloton de winnaar van vorig jaar, de Belg Wouter Weylandt, voor.

Bobbie Traksel eindigde op de derde plaats en was daarmee de best geklasseerde Nederlander.

Evenals vorig jaar was de Ronde van het Groene Hart een afvalrace. De aanloop was voor de dappere aanvallers uit de kleine ploegen, in de slotfase bleef een beperkt aantal renners over.

Versnelling

In de eindsprint was Vaitkus onbetwist de snelste. "Ik zat met mijn versnelling te klooien, maar kreeg de zaak net op tijd in orde. Toen heb ik niet meer getwijfeld", aldus de winnaar.

De 27-jarige Traksel bewees in het Groene Hart nog eens zijn uitstekende vorm. Nadat hij onlangs al de Driedaagse van West-Vlaanderen op zijn naam schreef, lukte het de renner van het kleine P3 Transfer-Batavus nu weer het erepodium te beklimmen. De hoger ingeschaalde Nederlandse teams Rabobank en Skil-Shimano stonden met lege handen.

Presteren

"Ik denk dat ik na deze wedstrijd leider ben in de UCI Europe Tour, al moet ik dat nog even afwachten. Vandaag was nog eens een bevestiging van mijn vorm, maar ook van het feit dat onze ploeg klaar is om een treetje hoger te gaan presteren. In een Nederlandse koers, die ook nog eens door SBS6 live werd uitgezonden op televisie, hebben we ons toch maar weer laten zien", aldus Traksel.

Hij was meer dan tevreden met zijn derde plak. "Na een duw van Nico Eeckhout deed ik gewoon niet mee voor de winst. Er komen in de komende weken nog veel mooie koersen aan en ik hoop me nog een aantal keren te kunnen laten zien."