MÜNCHEN - Bayern München is zaterdag in de Duitse Bundesliga verder weggelopen bij de concurrentie. De koploper won zelf voor eigen publiek met 2-1 van Leverkusen. Naaste belager Hamburger SV verspeelde, ondanks een snelle voorsprong, punten bij VfL Wolfsburg: 1-1.

De aanhang van Bayern, 69.000 man sterk, omarmde eens te meer zijn Italiaanse held Luca Toni. De bejubelde aanvaller scoorde tweemaal. De Rus Dmitri Boelikin maakte de slotfase nog enigszins spannend.

Door de verdiende zege vergrootte de veelvoudig kampioen de voorsprong op HSV tot zeven punten. Nummer drie Leverkusen heeft er negen minder en kan worden voorbijgestreefd door Werder Bremen, dat daarvoor zondag in en van Bielefeld moet winnen.

Toni

Toni wees Bayern al na ruim een kwartier de weg naar de 21e landstitel. De Duitse international Miroslav Klose stelde hem daartoe in staat door de bal keurig terug te leggen voor de intikker.

Na een uur besliste de Italiaanse topscorer de wedstrijd ook. Ditmaal kopte hij een prachtige voorzet van Philipp Lahm, aan het werk gezet door Mark van Bommel, binnen. Het was zijn 26e treffer van het seizoen, de zestiende in de competitie. In combinatie met Klose staat de teller overall nu al op 46.

Van Bommel

Van Bommel, net terug van een schorsing, pakte in zijn vijftigste Bundesligaduel nog wel geel. Daardoor is hij de volgende wedstrijd opnieuw tot toekijken veroordeeld.

HSV kwam in Wolfsburg vroeg op 0-1. Verdediger Bastian Reinhardt rondde een pass van Piotr Trochowski met het hoofd af. Daarvoor had Nigel de Jong de aandacht al op zich gevestigd met een gele kaart.

Coach Huub Stevens kreeg de voor Champions Leaguevoetbal zo gewenste overwinning niet. Daniel Ljuboja maakte in de tweede helft gelijk.

Rode kaarten

Beide ploegen eindigden met negen man. HSV-verdedigers Vincent Kompany, die inviel en in zes minuten tijd twee gele kaarten uitlokte, en Joris Mathijsen kregen rood.

Alexander Madlung en Grafite, die het met de Nederlandse international aan de stok kreeg, hielden hen gezelschap op weg naar de kleedkamer.