ROME - AS Roma houdt de hoop op het landskampioenschap van Italië levend. De ploeg won zaterdag moeizaam met 2-1 van Empoli en hield daarmee de tweede plaats in de Serie A stevig vast.

Roma had het moeilijk tegen Empoli, dat vecht tegen degradatie. Sebastian Giovinco hielp in het eerste half uur twee prachtkansen voor Empoli om zeep. Max Tonetto benutte wel de eerste de beste goede mogelijkheid voor Roma en zette zijn ploeg na 36 minuten op voorsprong.

Giovinco

Kort na rust kreeg Empoli loon naar werken dankzij een goal van de uitblinkende Giovinco. Het aangeslagen Roma raakte vervolgens in de 57e minuut Simone Perrotta kwijt. Hij zag rood na een gemene overtreding op Felice Piccolo.

Toch ging het tot tien man uitgedunde Roma met de zege aan de haal. Christian Panucci kopte in de 63e minuut raak uit een vrije trap.

Fiorentina

Fiorentina, de tegenstander van PSV in de kwartfinale van de UEFA Cup, hield dankzij een winst van 1-0 op Lazio Roma de vierde plaats in handen. Matchwinner was Giampaolo Pazzini, die scoorde in de 77e minuut.

Lazio speelde vanaf de 37e minuut met een man minder, nadat Massimo Mutarelli met rood van het veld af moest.

AC Milan

AC Milan zegevierde met 1-0 in de uitwedstrijd tegen Torino en is de nummer vijf, vooralsnog een positie te laag om volgend jaar Champions League te kunnen voetballen. Milan heeft vier punten minder dan Fiorentina. Het duurde lang voordat de winnaar van de Champions League in 2007 tot scoren kwam.

Clarence Seedorf was er dichtbij met een vrije trap en een schot op de lat en spits Alberto Gilardino verprutste een paar fraaie kansen. Het 18-jarige Braziliaanse talent Pato brak de ban in de 66e minuut.